Nutrientele gasite in orz verde

Orz verde, sau “Iris” în limba Hindi, este punct de vedere botanic cunoscut sub numele de Hordeum vulgare şi aparţine familiei de iarba. Orz verde în primul rând a fost cultivate în Orientul Apropiat şi a fost discontinue cereale egiptenilor în antichitate. Orz verde este o sursa foarte buna de fibra, seleniu, fosfor, cupru şi mangan.

Fibra prezente în orz verde scade nivelul colesterolului prin legarea de acizi biliari şi a scăpa de ele. După aceea, ficatul este forţat să producă mai multe acizi biliari, care rezultă în utilizarea mai mult colesterol. Fibre scade timpul de tranzit al organismului deseuri prin furnizarea în vrac, astfel previne constipatia, hemoroizii, şi cancer de colon. În intestinul gros, orz verde pe fibre insolubile este fermentat acid butiric, propionic acid și acetic acid. Aceste acizi graşi cu lanţ scurt sunt folosite de ficat si muschi pentru metabolismul.

orz-verde-14

Proprietatea de orz verde de reducere a nivelului colesterolului pot fi atribuite de propionic acid. A florei intestinale naturale se bazeaza pe fibre insolubile; astfel încât, atunci când orz verde, furnizându-le cu acest tip de fibre, acestea se multiplica şi ocupă spaţiul disponibil, prevenind bacteriilor patogene din supravieţuitor în tractul intestinal. Un rol important de fibre este pentru a reduce de zahăr din sânge niveluri atunci când există foarte puţine sau nici o producţie de insulină în organism. Femeile care consuma zilnic cantitati adecvate de astfel de fibre sunt cunoscute a fi la un risc mai mic de a dezvolta cancer de San.

Niacina este un tip de vitamina B, care este, de asemenea, găsite în orz verde. Vitamina previne formarea cheagurilor de sange si oxidarea LDL, reducând astfel riscul de ateroscleroza, hipertensiune arterială, şi atacuri de inima. Seleniul, un alt element constitutiv de orz verde, este un mineral esential în mai multe căi metabolice ca sistem de apărare antioxidant, metabolismul hormonilor tiroidieni, repararea ADN-ului şi sinteza, inhibarea creşterii celulelor maligne, şi clearance-ul de celule moarte. Cereale de mai sus conține cupru, care, împreună cu seleniu, reduce simptomele de astm si artrita.

Orz verdeul este folosit pentru prepararea berii. Orz verde de apă este utilizat pentru diferite scopuri medicinale. Este un remediu foarte comun folosit inca din antichitate in tratarea infectiilor tractului urinar. Gladiatori în antichitate au fost, de asemenea, numit “hordearii”, care înseamnă mancatorii de orz verde, deci de ce nu face orz verde o parte din dieta noastră de zi cu zi şi a devenit gladiatori moderne zi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *