Cum Functioneaza Sistemele de Incalzire prin Centrale Termice?

Incalzire centrala se concentreze în principal pe încălzirea clădirilor într-un mod uniform și eficient. Aceste instalații de centrale termice pe gaz vaillant sunt total diferite de sistemele de încălzire tipice localizate, cum ar fi cuptoare sau dispozitive de încălzire mecanice în cazul în care încălzirea este doar limitat la un singur loc special într-o cameră.

De obicei trei tipuri de sisteme sunt folosite în centrale termice pe gaz vaillant.

Încălzire aer forțată: În acest tip de sistem, aerul este raspandit in camera folosind conducte și suflante. Funcționarea acestui sistem este destul de simplu. Aerul este suflat în cameră prin conducte și aer prezente simultan rece în camera este tras înapoi în cuptor, folosind o altă pereche de conducte. La atingerea cuptor, aerul rece este din nou încălzit și întregul proces se repetă. Locul ideal pentru instalarea acestui tip de sistem este orice spațiu închis ca o zonă de subsol, dulap sau chiar un garaj. Principalul beneficiu al utilizării acestui sistem este faptul că un sistem centralizat de aer conditionat poate fi atașat la acesta.

centrala-termica-39

De încălzire a apei: Acest sistem include un cazan care este încălzit cu apă și apoi să circule. Apa incalzita este în general circulat prin una sau două țevi sau o serie de bucle. Acest sistem vine cu radiatoare care sunt utilizate pentru pomparea în apă caldă și retragerea apa rece la cazan. Trei tipuri de radiatoare sunt utilizate în acest tub vertical Sistemul de, fonta si plinta. Dintre acestea, primele două sunt instalate în picioare pe podea în timp ce al treilea tip este plasat la nivelul solului într-o incintă.

Încălzire Combinație: Acesta este al treilea tip de sistem de incalzire si cum spune și numele, se folosește atât de încălzire și sisteme de răcire într-un singur pachet.

Cum aceste lucru? În general, Utilaje incalzire centrala este disponibil în mai multe forme diferite de pe piață. Unele dintre acestea sunt cuptoare, cazane și pompe de căldură. Un cuptor electric vine cu benzi de sârmă, care sunt încălzite cu energie. Ventilator suflă aer cald prezent prin benzi care la rândul său este circulat în camera cu ajutorul unui ventilator.

În cazul unei unități de gaz, un arzător pompe de gaz, care este ars pentru a genera căldură. Această căldură este transferată de la schimbătorul de căldură în cameră și gazele reziduale eliberate sunt trimise prin conducta de aerisire.

Un sistem de încălzire electric este folosit atât în ​​timpul iernii și verii. În cazul în care timpul iernii acestui echipament încălzire electrică extrage formă de căldură în afara atmosferei și pompe in camera. Invers, în timpul verii. În general, în timpul iernii pompa utilizează un bobină în aer liber care conține agent frigorific lichid. Când aerul este suflat peste această bobină, căldura este absorbită de agent frigorific care prin conversie la cald de vapori este pompat printr-o bobină de interior. Ca vaporii pompat este mai fierbinte decât temperatura camerei, acesta se condensează și căldura astfel generată este utilizată pentru încălzirea camerei. Același proces este inversat în cazul aerului condiționat. Astfel, sistemele de centrale termice pe gaz vaillant nu sunt într-adevăr la fel de complicat ca ele apar la început.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *